• Mandy Van T Sant

HOE CONCRETER, HOE BETER.

Bijgewerkt op: 7 jan. 2021

Over hoe je je doelen zo concreet mogelijk maakt.


Een simpele 'truc' om je doel zo concreet mogelijk te maken, is gebruik te maken van het woordje 'zodat'. Hoe? Lees maar verder.

Stel jouw doel is het vinden van een nieuwe baan. Maak dan eens de volgende zin af: 'Mijn doel is het vinden van een nieuwe baan, zodat...' (Gewoon opschrijven wat er bij je opkomt.) Misschien schrijf je iets op als 'Mijn doel is het vinden van een nieuwe baan, zodat ik meer verdien.' of 'Mijn doel is het vinden van een nieuwe baan, zodat ik meer werkplezier heb.' of Mijn doel is het vinden van een nieuwe baan, zodat ik minder gestresst ben als ik thuis kom.'


Kijk vervolgens eens goed naar wat je hebt opgeschreven na het woordje 'zodat'. Als je bijvoorbeeld meer wilt verdienen in je nieuwe baan, schrijf dan concreet op wat jouw gewenste jaarinkomen is en wat jouw minimale secundaire arbeidsvoorwaarden zijn. Als je meer werkplezier wilt, beschrijf dan wat werkplezier voor jou inhoudt: zijn dat bijvoorbeeld gezellige collega's, een baas die kan delegeren, klanten met uitdagende vragen?


Zie het voor je Door je doelen concreet te maken, zie je duidelijker voor je waar je naar toe wilt. En hoe duidelijker je voor je ziet waar je naar toe wilt, des te groter de kans dat je daar ook terecht zult komen.


Mandy van 't Sant, mental coach#doelen #carriere #loopbaan

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven