Jezelf laten coachen als je hulp kunt gebruiken bij het realiseren van je doelen is gelukkig al lang voor veel mensen vanzelfsprekend. Hieronder lees je een aantal voorbeelden van persoonlijke projecten van mensen net als jij. Het ene project is wat complexer dan het andere en kent wellicht een wat langere doorlooptijd. Het ene project is wat groter dan het andere en vergt misschien wat meer support van je omgeving. Hoe complex, groot of klein je project ook is: alle projecten hebben met elkaar gemeen dat je érgens moet beginnen. 

sofa-2587273_1920.jpg

Aardiger voor jezelf zijn

Aardig voor jezelf zijn. Het klinkt zo makkelijk. Maar dat is het niet altijd. Jezelf elke dag een klein compliment in de spiegel maken is een mooi begin. 

Image by Alejandro Barba

Minder werkstress

Stoppen met die energie slurpende baan. Het klinkt zo makkelijk. En dikwijls is het ook zo. De kenmerken van je ideale baan zo gedetailleerd mogelijk opschrijven is een goed begin.

Vaker 'nee' zeggen

Zeggen wat je wilt (en niet). Het klinkt zo makkelijk. Maar dat is het niet altijd. Desgevraagd eerlijk je mening geven in een restaurant als het eten niet zo lekker of niet warm genoeg was, is een goed begin.

couch-2590993_1920 (1).jpg

Minder presentatiestress

Jezelf blijven, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of bedrijfspresentatie. Het klinkt zo eenvoudig. En dat is het ook. Gewoon zeggen dat je best nerveus bent is een slim begin.

lounge-609383_1920 (2).jpg
jez-timms-dErRVEW6gng-unsplash.jpg

Een eigen bedrijf starten

Voor jezelf beginnen. Het lijkt soms niet makkelijk. Maar dat is het soms wel. Aan andere ondernemers vragen hoe zij precies zijn opgestart bijvoorbeeld is een handig begin.

jon-tyson-eBN71NgyPU8-unsplash_edited.jp

Een carriėreswitch

Gaan doen wat je écht leuk vindt en een carriėreswitch maken. Het klinkt zo makkelijk. Maar dat is het niet altijd. Een gesprekje met een andere switcher over hoe je mogelijke valkuilen ontwijkt, is een slim begin. 

Betere privé/werk balans

Even veel tijd besteden aan privé en werk. Het klinkt zo makkelijk. Maar dat is het niet altijd. Elke ochtend jezelf de vraag stellen 'Waar zeg ik nee tegen vandaag',  is een goed begin.

sofa-2587273_1920.jpg

Loslaten perfectionisme

De lat lager leggen voor jezelf (en anderen).  Het lijkt soms  niet mogelijk. Maar dat is het gelukkig wel. Samen met een goede vriend of vriendin lachen om je grootste blunder tot nu toe is een leuk begin.

Image by Alejandro Barba
couch-2590993_1920 (1).jpg

Beter in je vel

Minder uit frustratie snoepen, drinken of roken.  Een gezonde lifestyle lijkt zo makkelijk. Maar dat is het vaak niet. Elke dag een wandelingetje van 10 minuten is een gezond begin.

lounge-609383_1920 (2).jpg

Minder keuzestress

Een keuze moeten maken maar niets willen missen. Dat is niet makkelijk. 1x per week minimaal 120 minuten achter elkaar focussen op één ding waar je écht blij van wordt is een goed begin.

Minder faalangst

Minder bang zijn om fouten te maken, om blunders te begaan en om uitgelachen te worden. Dat klinkt zalig en dat is het ook. Je angst hardop uitspreken is een effectief begin om er van af te komen. 

jez-timms-dErRVEW6gng-unsplash.jpg

Minder relatiestress

Minder ruzie, minder onbegrip, minder gedoe in je relatie. Dat lijkt soms onmogelijk maar dat is het niet. Eerst tot tien tellen voordat je reageert is een goed begin om meer rust in je relatie te krijgen.

jon-tyson-eBN71NgyPU8-unsplash_edited.jp

Vandaag is een mooie dag om met jouw project te beginnen.