Jezelf laten coachen als je hulp kunt gebruiken bij het realiseren van je doelen is gelukkig al lang voor veel mensen vanzelfsprekend. Hieronder lees je een aantal voorbeelden van persoonlijke projecten van mensen net als jij. Het ene project is wat complexer dan het andere en kent wellicht een wat langere doorlooptijd. Het ene project is wat groter dan het andere en vergt misschien wat meer support van je omgeving. Hoe complex, groot of klein je project ook is: alle projecten hebben met elkaar gemeen dat je érgens moet beginnen. 

sofa-2587273_1920.jpg

Meer van jezelf houden

Van jezelf houden. Het klinkt zo makkelijk. Maar dat is het niet altijd. Jezelf elke dag een klein compliment in de spiegel maken is een mooi begin. 

Image by Alejandro Barba

Een nieuwe baan

Stoppen met die energie slurpende baan. Het klinkt zo makkelijk. En dikwijls is het ook zo. De kenmerken van je ideale baan zo gedetailleerd mogelijk opschrijven bijvoorbeeld is een goed begin.

Vaker je mening uiten

Zeggen wat je wilt (en niet). Het klinkt zo makkelijk. Maar dat is het niet altijd. Desgevraagd eerlijk je mening geven in een restaurant als het eten niet zo lekker of niet warm genoeg was, is een goed begin.

couch-2590993_1920 (1).jpg

Een sterke persoonlijke presentatie

Jezelf blijven, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of bedrijfspresentatie. Het klinkt zo eenvoudig. En dat is het ook. Gewoon zeggen dat je best nerveus bent  bijvoorbeeld is een slim begin.

lounge-609383_1920 (2).jpg
jez-timms-dErRVEW6gng-unsplash.jpg

Een eigen bedrijf starten

Voor jezelf beginnen. Het lijkt soms niet makkelijk. Maar dat is het soms wel. Aan andere ondernemers vragen hoe zij precies zijn opgestart bijvoorbeeld is een handig begin.

jon-tyson-eBN71NgyPU8-unsplash_edited.jp

(Weer) studeren

Een studie oppakken of een studieswitch maken. Het klinkt zo makkelijk. Maar dat is het niet altijd. Een gesprekje met een andere starter of switcher over hoe je mogelijke valkuilen ontwijkt, is een slim begin. 

Betere privé/werk balans

Even veel tijd besteden aan privé en werk. Het klinkt zo makkelijk. Maar dat is het niet altijd. Elke ochtend jezelf de vraag stellen 'Waar zeg ik nee tegen vandaag',  is een goed begin.

sofa-2587273_1920.jpg

Loslaten perfectionisme

De lat lager leggen voor jezelf (en anderen).  Het lijkt soms  niet mogelijk. Maar dat is het gelukkig wel. Samen met een goede vriend of vriendin lachen om je grootste blunder tot nu toe bijvoorbeeld is een leuk begin.

Image by Alejandro Barba
couch-2590993_1920 (1).jpg

Afvallen

Gezonder eten, minder snoepen, meer bewegen.  Het lijkt zo makkelijk. Maar dat is het vaak niet. Elke dag een wandelingetje van 10 minuten is een gezond begin.

lounge-609383_1920 (2).jpg

Minder keuzestress

Een keuze maken tussen een of meer alternatieven. Het klinkt zo makkelijk. En dat is het ook. 1x per week minimaal 120 minuten achter elkaar geen mails of berichtjes checken is bijvoorbeeld een goed begin.

Een huis in Frankrijk

Een tweede huis in Frankrijk. Of Spanje. Of elders. Het lijkt soms onmogelijk. Maar dat is het vaak niet. Een verhelderend gesprek met een financieel expert,  bijvoorbeeld  van je eigen bank, is een slim begin.

jez-timms-dErRVEW6gng-unsplash.jpg

Een boek schrijven

Een boek schrijven. Het klinkt zo eenvoudig. En dat is het ook. Een week lang op een vast moment de telefoon voor minimaal een uur op niet storen zetten om een eerste hoofdstukindeling te maken , is een praktisch begin. 

jon-tyson-eBN71NgyPU8-unsplash_edited.jp

Vandaag is een mooie dag om met jouw project te beginnen.