• Mandy Van T Sant

DE HOUTHAKKERS-METHODE.

Bijgewerkt op: 7 jan. 2021


Hoe je van grote of complexe projecten overzichtelijke kleinere projecten maakt.Je hebt een wens, bijvoorbeeld eindelijk voor jezelf beginnen, maar je stelt dat begin alsmaar uit. Je bent niet de enige die dat doet. En daar zijn hele logische verklaringen voor. Lees maar verder.

Beginnen is eenvoudig als je precies weet wat je wilt bereiken en als dat doel realistisch en uitdagend genoeg is. Dat klinkt vrij logisch en toch lukt het veel mensen niet om te beginnen - ondanks dat zij hun doel heel helder voor ogen hebben.


Al voordat zij beginnen, zien zij flinke boomstammen op de weg naar hun doel liggen. Die boomstammen zijn er natuurlijk niet echt. Wel echt zijn zogenaamde 'mentale blokkades' die de weg naar je doel kunnen versperren. Zo'n mentale blokkade kan van alles zijn. Bijvoorbeeld de (irreële want niet bewezen) gedachte dat je misschien eigenlijk helemaal niet zo'n ondernemer bent. Of het idee dat je waarschijnlijk toch niet genoeg zult kunnen verdienen als zelfstandig ondernemer.


Als je die blokkades niet oppakt (en die boomstammen dus van de weg haalt), zul je zeker niet beginnen. En dat is prima als jouw wens vooral een droom moet blijven. Van dromen alleen kun je namelijk ook al heel erg genieten. Wil je echter wel degelijk ondervinden of ondernemen iets voor je is, hak dan je grote project (ondernemer worden) in kleinere stukken. Het eerste, kleinere stuk kan bijvoorbeeld 'Ontwikkelen van voldoende lef' zijn. Of 'Ontwikkelen van meer sales-power'. Of 'Scherper krijgen van mijn onderscheidend vermogen'. Schakel een goede coach en/of adviseur in, bij voorkeur iemand die zelf al geruime tijd zelfstandig ondernemer is.


Van een groot project naar kleinere subprojecten Als je je complexe project opdeelt in kleinere subprojecten, krijg je meer overzicht. Dit overzicht stelt je vervolgens in staat een realistische termijn te stellen waarop je je doel (beginnen met ondernemen) wilt hebben verwezenlijkt. Een grote versperrende boom op je weg zul je nu eenmaal in meerdere stukken moeten hakken om hem van de weg te krijgen. Niet alles hoeft tegelijk, gelukkig.Mandy van 't Sant, mental coach#ondernemen #mentaleblokkades

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven