top of page
Image by Zest Tea

Je eigen huiscoach.

Heb je het idee dat je teamleden of andere medewerkers wel eens baat bij een professionele coach zouden kunnen hebben?  Bijvoorbeeld omdat zij al een tijdje niet meer zo lekker in hun vel zitten? Je medewerkers koppelen aan een eigen huiscoach is een uitstekend instrument om het welzijn van je medewerkers te bevorderen.  Een huiscoach kent jullie bedrijf, jullie markt, weet welke uitdagingen er spelen en heeft als missie dat elk teamlid zich zo goed mogelijk blijft voelen. Het snel en laagdrempelig (ook online) kunnen raadplegen van deze huiscoach kan zowel stressverlagend als energieverhogend werken. 

BALANS PRIVÉ-WERK

Veel jonge medewerkers hebben het idee dat 'nee' zeggen eigenlijk geen optie is.  Uit angst iets te missen, stellen ze geen duidelijke grenzen en proberen ze krampachtig alle ballen in de lucht te houden. Ondertussen voelen ze zich gestresst en ontevreden. Hetzij omdat her werk dat ze leveren beter had gekund, hetzij omdat het rommelt op het thuisfront. 

 

Keuzes maken en 'nee' zeggen is gelukkig wel te leren. Als huiscoach ben ik er ook graag voor de young professionals in je organisatie die op zoek zijn naar een betere privé-werkbalans.

snor
Image by Luis Cortés

BURNOUT-
RISICO

Een op de vier jonge werkenden van 18 tot en met 34 jaar loopt ernstig vast in het werk en valt voor langere tijd uit met burn-outklachten. Vooral onder hoogopgeleide vrouwen stijgt het percentage dat te maken heeft met burnoutklachten als gevolg van werk. Een hang naar perfectie is daarbij een ernstige risicofactor.

 

Om te voorkomen dat jouw mensen met een hang naar perfectie óók vast lopen, is het verstandig iets aan die hang naar perfectie te doen. Een huiscoach kan bijvoorbeeld helpen bij het ontwikkelen van een realistischer zelfbeeld.

PERSOONLIJKE PRESENTATIE

In een snelle tijd  is het belangrijk om direct een goede eerste indruk te maken. Op klanten, maar ook op potentiële klanten en andere belanghebbenden. 

 Gelukkig hoeft die persoonlijke presentatie niet perfect. Integendeel: een beetje onzekerheid maakt iemand menselijk.  

Toch zien veel mensen op tegen situaties waarin zij bijvoorbeeld een praatje voor klanten of collega's moeten houden, een idee of voorstel moeten pitchen of zichzelf moeten profileren voor een andere functie binnen het bedrijf. En soms kan deze angst een echte carrière-stopper zijn. Als huiscoach help ik jouw mensen graag effectief met deze angst om te gaan.

Image by Kim Carpenter
bottom of page