top of page
Image by Andriyko Podilnyk

Eerst over authenticiteit.

Effectiviteit (ook die van trainingen) kan niet los gezien worden van authenticiteit. Authenticiteit is niet zomaar een modewoord. Of een hype voor zweverige types. Authenticiteit is pure business. Een klant ziet,  proeft en ruikt het verschil tussen nep en authenticiteit van mijlenver en haarscherp. Als hij de indruk heeft dat het verhaal dat jij of je bedrijf vertelt niet klopt, beïnvloedt dat zijn keuze in negatieve zin. Werknemers die ervaren dat feedback niet vanuit oprechte intenties wordt gegeven, doen weinig tot niets met die feedback.  
 

Weten hoe je authentiek blijft en tegelijkertijd heel effectief bent? Plan dan een inspirerende én leerzame training voor je team of je collega's of stel samen met mij een mooie mix samen, bijvoorbeeld in het kader van een Young Professional Programma of een Personal Leadership Programma.

HONEST FEEDBACK

Eerlijke en constructieve feedback geven  op negatief gedrag van de ander is helemaal niet makkelijk. Veel voorkomende valkuilen zijn om de hete brij heen draaien, je feedback direct afzwakken of juist te direct zijin. De ander heeft dan eigenlijk weinig tot niets aan deze feedback.  

 

In deze in company training van twee dagdelen leer je niet alleen hoe je ontspannen en effectief negatieve feedback gééft.  Je krijgt ook eerlijke en constructieve feedback op hoe jij het op dit moment doet en waar het effectiever kan.

Image by C D-X
photoholgic-SbEs8c2zVsg-unsplash.jpg

EMOTIONELE INTELLIGENTIE

Omgaan met heftige emoties van collega's of klanten is niet gemakkelijk. Voor je het weet verval je in een patroon waarbij je degene die deze emoties bij je oproept zo veel mogelijk ontloopt of waarbij je het gevecht met die persoon aangaat. Beide strategieën zijn weinig effectief.

 

In deze tweedaagse training leer je hoe je wél effectief met die emoties omgaat. Je eigen emoties (her)kennen en je eigen gedachten ter discussie durven stellen  zijn daarbij essentieel. 

AUTHENTIC
PERSONAL BRANDING

Wat heb ik als (nieuwe) manager of team member eigenlijk te bieden aan klanten en collega's?  Wat zijn nu precies mijn specifieke talenten? Ben ik met mijn specifieke ervaring wel geloofwaardig in deze job? En vertel ik hen wel of niet over mijn burnout of andere bijzondere persoonlijke omstandigheden? 

In deze in company training van twee dagdelen werk je in een ontspannen sfeer aan een authentic personal brand, dat je kan helpen dicht bij jezelf te blijven in elke situatie waarbij je jezelf moet presenteren. Je leert ook hoe je je brand van een 'haakje' voorziet, waardoor je verhaal voorgoed bij de ander blijft hangen.

Image by Joao Cruz
mohammad-alizade-qdjbRCiL8T0-unsplash.jpg

ASSERTIEF & ZELFVERZEKERD
COMMUNICEREN

Als je assertief communiceert, zijn jouw grenzen voor de ander direct duidelijk. Tegelijkertijd hoeft dit jouw relatie met die ander niet te schaden. Toch is het voor veel mensen lastig om voor zichzelf op te komen en persoonlijke grenzen te bewaken. 

 

In deze tweedaagse training leer je niet alleen hoe je assertief en zelfverzekerd communiceert. Je leert vooral hoe je je van binnen assertiever en zelfverzekerder kunt voelen tijdens 'lastige' situaties en zoeken we samen naar jouw persoonlijke, effectieve communicatiestijl.

bottom of page