skateboard-1869727_1920.jpg

BALANS PRIVÉ/WERK

Alle ballen tegelijk hoog houden. Dat is een prima vaardigheid. Voor een jongleur met de ambitie toegelaten te worden tot het Chinese staatscircus. Als 'gewoon' mens is het behalve ondoenbaar ook ronduit ongezond om alle ballen altijd maar in de lucht te houden.

Keuzes maken en 'nee' zeggen is gelukkig wel te leren.

woman-5216414_1920.jpg

MINDER PERFECTIONISME

De perfecte student, werknemer,  ondernemer, minnaar, vader, moeder, vriend, vriendin zijn. Dat is een goed voornemen. Als je voornemens bent auditie te doen voor de laatste Disney-film. In het echte leven bestaat perfectionisme niet. Ernaar blijven streven maakt je ongelukkig en op termijn zelfs ziek. Gelukkig is leren omgaan met je 'tekortkomingen' wel te leren.

miguel-luis-W_6b8pWBUKY-unsplash.jpg

MINDER FAALANGST

Nooit bang om een blunder te begaan of om fouten te maken... Leven zonder maar een sprankje angst lijkt aantrekkelijk, maar het is juist die angst die je kan behoeden voor impulsieve of onbezonnen acties waar je later misschien spijt van krijgt. Twijfel en een beetje onzekerheid maken je menselijk en wordt door anderen bovendien vaak als positief gezien. Simpelweg omdat zij weten dat zij zelf ook niet perfect zijn. Iets anders is het natuurlijk als jouw angsten je afhouden van datgene wat je écht heel graag wilt. Te grote angst voor afwijzing en het maken van  fouten is gelukkig heel goed naar een aanvaardbaar niveau terug  te brengen.