Natuurlijke schoonheid

EEN BETERE RELATIE MET JEZELF

Van jezelf houden. Het klinkt zo makkelijk. Maar dat is het niet altijd. Dikwijls is het veel makkelijker om onaardigheden over jezelf te geloven dan complimenten op te merken, laat staan complimenten aan te nemen en ervan te genieten. Als je niet (genoeg) van jezelf houdt, kan dat een negatieve invloed op je gezondheid en/of op je relatie hebben. Gelukkig kun je meer liefde voor jezelf wel ontwikkelen.

girl-2626753_1920.jpg

BETERE COMMUNICATIE

Je kent het wel.  Een stomme opmerking hier, een onbedoelde sneer daar. Een venijnig zinnetje daar, een onbegrijpelijke reactie hier. Je partner kan soms eerder aanvoelen als de 'vijand' in plaats van die 'soulmate' waar ze het in boeken en films altijd over hebben. Je voelt je 'moe', jullie begrijpen elkaar gewoon niet meer en je vraagt je af of dit het is. Betere communicatie begint echter niet bij de ander.  Positieve, energie gevende communicatie begint altijd bij jezelf. En dat kun je leren. 

Sluit Omhoog Portret

JEZELF BLIJVEN IN JE RELATIE

Gek is dat. Je wilt graag dat mensen je nemen zoals je bent, terwijl je in een relatie soms zo over je eigen grenzen kan gaan dat je helemaal niet meer bent wie je eigenlijk was. Waardoor de ander je helemaal niet meer kan nemen zoals je bent. Vaak ga je overigens met hele goede bedoelingen over je persoonlijke grenzen heen. Je wilt de ander een plezier doen of net dat stapje extra voor de ander  doen, bijvoorbeeld. Als je dat echter te vaak doet, verlies je jezelf in die relatie en de ander verliest jou - uiteindelijk - óók. Gelukkig kun je wel leren hoe je een goede balans krijgt tussen vasthouden en loslaten, tussen geven en nemen en tussen de belangen van de ander en die van jezelf.