• Mandy Van T Sant

DE EERST OPRUIMEN-MYTHE.

Over hoe je ophoudt verstoppertje te spelen met jezelf (en je doel).Natuurlijk wil je een begin maken met dat project. Je wilt bijvoorbeeld al heel lang een boek schrijven om je expertise meer in de etalage te zetten of je linkedin-profiel aanscherpen om jezelf aantrekkelijk te maken voor potentiële opdrachtgevers of werkgevers.

En je zou vandaag ook echt beginnen als je huis maar niet zo'n bende was. Of je bureau maar niet zo onder de koffievlekken zat. Of als de vuile was maar niet zo dringend gedaan moest worden. Of de ramen maar niet zo vuil waren. Of je auto maar niet zo nodig door de wasstraat moest. Zo kun je dus niet beginnen met je project.


En dus begin je niet met je project. Niet vandaag, maar ook niet morgen. En het gekke is: vaak doe je die dingen die 'moesten' ook niet allemaal of je bedenkt er weer nieuwe dingen bij. Ze hangen rond als bruikbare en dankbare excuses om iets anders te gaan doen dan dat boek schrijven of dat linkedin-profiel aanscherpen.


Remedie

Tegen dit uitstelgedrag is maar één remedie. Ga achter je bureau zitten. Zet je mobiel uit en eventueel een ontspannend muziekje aan. Schenk een kop koffie of thee voor jezelf in en begin. Want tja. Om te beginnen, moet je beginnen. En als je eenmaal hebt ervaren dat je wel degelijk met je project aan de slag kunt gaan zonder dat de boel is opgeruimd, heb je direct én definitief afgerekend met de Eerst-opruimen-voordat-je-kunt-beginnnen-mythe.


Mandy van 't Sant, mental coach
#boekschrijven #linkedin #linkedinprofiel


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven