• Mandy Van T Sant

STOPPEN MET TWIJFELEN.

Bijgewerkt op: 7 apr. 2021

Over het optimisme van deelnemers aan de Staatsloterij.Moet ik nu wel of niet mijn baan opzeggen? Moet ik nu wel of niet mijn relatie beëindigen? Zal ik nu wel of niet mijn huis verkopen? Twijfel is menselijk en soms ook wenselijk. Maar eeuwig blijven hangen in twijfel is zeker niet wenselijk.

Twijfel wordt dikwijls veroorzaakt door bewuste dan wel onbewuste angsten. Misschien ben je bang voor wat anderen van je beslissing zullen vinden, misschien zie je op tegen de negatieve consequenties van je keuze. In je hoofd spelen zich allerlei scenario’s af. En eigenlijk zijn deze scenario’s geen van alle positief. Dat is op zich logisch als ze gebaseerd zijn op angst en op wat er allemaal mis kan gaan.


Maar stop. Zet die angstige gedachten eens even ‘on hold’. Gewoon even niet aan denken. Goed zo. En denk dan nu eens aan al die mensen die af en toe een gokje wagen, bijvoorbeeld in de Staatsloterij. Ja die. Ze doen niet mee omdat zij verwachten dat zij toch nooit iets zullen winnen. Integendeel. Bij elk lot verwachten zij minimaal 50% kans op een ‘ja, je hebt prijs’ en ‘nee, geen prijs.’ Zo kun je ook naar beslissingen kijken: er is een kans dat het niet uitpakt zoals jij dat voor ogen had, maar er is evenveel kans dat het uitpakt zoals jij dat graag wilt. De meeste twijfelkonten concentreren zich vooral op dat ‘nee, geen prijs.’-scenario. Dat is jammer en onterecht.


Zeg eens 'Ja'

Ik nodig je van harte uit dat positieve scenario eens te proberen. Zeg ‘Ja’ tegen je keuze. Denk positief. Zie voor je hoe jouw leven eruit ziet nadat jij die beslissing hebt genomen. Hoe voel je je? Als je je vrij, opgelucht, kalm of enorm energiek voelt, dan is dit waarschijnlijk voor jou de juiste keuze.


Voel je je verdrietig, vol spijt, rusteloos of futloos als je denkt aan je leven nadat je in gedachten ‘Ja’ tegen je keuze hebt gezegd? Zeg dan gerust ‘Nee’, maar vergeet niet jezelf te feliciteren met het feit dat je je bij je beslissing dit keer niet hebt laten leiden door onterechte angst!


#twijfel #carriere #loopbaan #relatie | Contact: M0642499986


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven