kekai-ahsam-UPIZMVwRNJ8-unsplash.jpg

EEN CARRIĖRE-SWITCH

Je baan opzeggen zonder na te denken over je eventuele hypotheek of andere vaste lasten. Gewoon springen zonder aarzeling. Dat is een prima eigenschap. Voor een schoonspringer met Olympische Spelen-aspiraties. Het is begrijpelijk dat 'normale' mensen meer moeite hebben met het loslaten van 'zekerheden'. Concrete eerste stappen zetten is gelukkig  wel te leren.

Schoudertattoo

JEZELF PROFILEREN

Als je jezelf (of je je bedrijf) wilt verkopen, moet je zichtbaar zijn en opvallen tussen eventuele 'concurrenten'. Opvallen op zich is niet eens zo lastig. Heel hard schunnige dingen roepen bijvoorbeeld, zal ongetwijfeld de aandacht trekken. Opvallen en vervolgens niets verkopen is echter niet bepaald een slimme strategie. De eerste vraag is daarom  

niet zozeer HOE je op wilt vallen, maar eerder bij WIE je op wilt vallen en WAAROM juist bij hen. 

keenan-constance-nfmoJh9n4PM-unsplash.jpg

MINDER 'GEDOE' MET COLLEGA'S

Je kent het wel. Die ene collega waarmee jij alsmaar in de clinch ligt, die nooit begrijpt wat jij nou bedoelt, die jouw wensen alsmaar negeert ... Die ene collega die op jou het bekende rode-lap-op-een-stier-effect heeft. Jullie zijn echter tot elkaar 'veroordeeld' want jullie behoren tot hetzelfde team en jullie zijn voor uiteindelijke bedrijfsresultaten van elkaar afhankelijk.  Voor veel werknemers zijn dit 'noodzakelijke kwaden' die nu eenmaal bij een werksituatie horen. Zij blijven zich dus ergeren. En dat is jammer, want behalve dat langdurige werkstress de gezondheid aan kan tasten, is dergelijke werkstress dikwijls goed te verhelpen.